Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Williams: Russell még várna a sprintfutamokkal, Latifi viszont várja őket!

Ahogy közeledünk a szezonnyitó Bahreini Nagydíjhoz, úgy kerül szóba egyre gyakrabban az F1 által kísérleti jelleggel bevezetendő újítás. A tervezetről megoszlanak a vélemények, és akár még csapaton belül is eltérőek lehetnek…

Remek példa erre a Williams pilótapárosa, akik közül George Russell szerint lehetne kicsit türelmesebb a Formula-1 vezetése:

„Az igazsághoz tartozik, hogy még nem igazán tudom azt, hogyan zajlana ez az egész dolog. Annyi bizonyos, hogy a versenyhétvégék felpezsdítése egy jó ötlet, de nem biztos, hogy ezt idén, és ebben a formában kellene meglépni. Talán érdemes lenne megvárni 2022-őt, a technikai átalakulást, ami így is, úgy is hatással lesz az erőviszonyokra. Úgy gondolom, ez majd inkább elősegíti azt, hogy a versenyzők többet harcolhassanak egymással, szóval lehetnének türelmesebbek a döntéshozók. Ettől függetlenül azért reménykedem benne, hogy az újítás számunkra jól fog elsülni!” – mondta el szkeptikusan, de nagyon is előrelátóan Russell.

Nicolas Latifinek viszont nincs kifogása, izgatottan várja az új formátumot, és reménykedik benne, hogy az nem fogja csorbítani a sportág megítélését:

„Idén kevesebbet tölthetünk a pályán a szezonkezdet előtt, már önmagában ez is okozhat izgalmakat. Én úgy gondolom, hogy az újításoktól nem kell félni, a változás jó dolog! A Forma-1 most van a legjobb pozícióban ahhoz, hogy kipróbálja, majd mérlegelje ezt a lehetőséget. Ugyanakkor semmiképp nem szabad szembenni a hagyományokkal, és mesterkéltté tenni a száguldó cirkuszt: továbbra is a legjobb autó/pilóta kombónak kell megnyerni a versenyeket!” – írta le érzéseit a kanadai pilóta.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük