F1 Hungary Liga & Fans Brands – Közös úton a (nem csak) virtuális sikerekért!

A virtuális versenyzés bizony hazánkban is napról napra egyre népszerűbb és elterjedtebb. Sikere nagyban köszönhető az olyan professzionális kluboknak, akik szervezett lehetőséget biztosítanak a pilótáknak arra, hogy összemérjék az erejüket. Ismerjétek meg az F1 Hungary Ligát, Magyarország legnagyobb szimulátoros közönségét, akik mától a Fans Brands támogatásával indulnak új célokért. Szélig Dániel alapító tag/ligavezetővel beszélgettünk

Mikor, és minek a hatására született meg benned a ligaalapítás gondolata?

Antalics Tibor gyerekkori barátommal és általános iskolás padtársammal alapítottuk a ligát, még 2016-ban. Annak hatására fogalmazódott ez meg bennünk, hogy mikor szimpla pilótának jelentkeztünk több más ligákba, akkor elég rosszakat tapasztaltunk a vezetésről: mindenhol saját kézre játszottak, visszaéltek hatalmukkal, állandó veszekedések és feszültségek között teltek a futamok, és egyszerűen éreztük azt magunkban, hogy ennél mi sokkal többet tudnánk nyújtani a versenyzőknek. És egy jó kondizás közben el is határoztuk, hogy belevágunk!

Hogyan tudtátok magatokat kinőni az ország legnagyobb szimulátoros közösségévé?

Talán mondanom sem kell, hogy rengeteg munkával. A legfontosabb viszont, hogy mindig arra törekedtünk, hogy újat mutassunk, új szabályokkal csináljunk szoros és látványos futamokat – miközben végig versenyzői és nézői szemmel gondolkodva működjünk, nem pedig önző érdekből, hogy nekünk mi a jó. Fontos továbbá, hogy soha senkiről nem másoltunk, sőt, büszkék vagyunk arra, hogy az ország szinte összes bajnoksága valami ötletet átvett már tőlünk, ezzel pedig iránymutatást adunk nekik szabályzatokban.

Azon kaptuk magunkat, hogy támogatók és támogatni akarók sora kopogtat az ajtónkon, így büszkén mondhatjuk azt is, hogy magasan az ország legnagyobb díjazása van nálunk: ráadásul az új partnerünk, a Fans Brands – akik Magyarország és a világ legnagyobb Forma-1 webáruházaként ismertek – segítségével még tovább tudtunk emelni a téten. A Fans Brands úságírója, Tóth Krisztián Márk pedig segíteni fog bennünket a jövőbeni céljaink elérésben és megvalósításában.

Mit tartasz fennállásotok legnagyobb sikerének?

Mondhatnám, hogy a szponzorok, a magas nézettség, vagy a díjazások. De nem… Legnagyobb siker számomra, hogy az eltelt idők során olyan közösség épült ki nálunk, amire büszkék lehetünk!

Nálunk nincs veszekedés, nincsenek feszültségek, az ilyet generáló tagok mindig hamar kikerültek a ligából, és most már olyan versenyzők alkotják az egész F1 Hungary Ligát, akik felnőtt, érett gondolkodással, sportszerűen tudnak versengeni a másikkal, ez pedig az online térben kimondottan hangsúlyos dolog.

Hány állandó kategóriátok és versenyzőtök van, illetve mekkora az a háttércsapat, amely a teljes lebonyolításért felel?

Négy állandó kategóriánk van, három Playstation 4, és egy Pc mezőny. Fontosnak tartom elmondani, hogy ezek a mezőnyök nem 13-14 fővel futnak, mint máshol, hanem állandó 20 fő versenyzik egymással hétről-hétre csütörtök estétől vasárnap estig.

Ezenkívül tartalékversenyzők sora várja a lehetőséget, hogy élő versenyre beugorva bizonyíthassanak. Így körülbelül 95-100 versenyző az, aki összességében hozzánk tartozik, de ha dupla ennyi helyünk lenne, akkor dupla ennyi versenyzőnk lenne, hiszen rengeteg a jelentkező.

Háttércsapat is igencsak nagy, összesen 14-15 kommentátora van a 4 ligának, 10 fő versenybizottsági tag, 4 ligavezető és számtalan nélkülözhetetlen ember, akik a kontent gyártásban segítenek, az ő számuk 10-15 fő közé tehető.

Nem beszéltünk róla, de fontos dolog az utánpótlás 🙂

Mik a közeljövő céljai, és hogy festenek a hosszú távú elképzelések?

Azért kerestük fel Tóth Krisztián Márkot, hogy minden kreativitást bevetve próbáljunk fejlődni, és az ő segítségével merjünk még nagyobbat álmodni! Ez lehet akár gálafutam, valós F1-es versenyzőkkel, hazai nagy nevekkel, vagy a nézői élményt szintjének egy magasabb szintre emelése – rengeteg távlati tervünk és célunk van még, amit szeretnénk megvalósítani.

Szeretnénk az ország első virtuális Forma-1 bajnokságaként egy tv-csatornával szerződésben állni, hogy még tágabb körben láthassák a versenyeinket. Mellette szeretnénk további olyan korrekt és minőségi partnerekkel bővíteni a szponzori palettánkat, mint amilyen az új támogatónk, a FansBrands!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel