FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Háromszor dőlt el a VB-cím Abu Dhabi-ban

A Forma-1 jeles futama Abu Dhabi, ami már több világbajnoki címről is hivatott volt dönteni. Az elmúlt években ez ugyan kimaradt, na de majd jövőre…

2010-ben nem mindennapi verseny zajlott Yas Marina-n: a futamnak négy pilóta vághatott neki világbajnoki esélyekkel. Fernando Alonso és Mark Webber elsőszámú várományosként húzott sisakot, mögöttük Sebastian Vettel 15 pont, Lewis Hamilton pedig 24 egységgel indult csatába. Végül a futamot Vettel nyerte, aki ezzel minden idők legfiatalabb világbajnoka lett.

2014-ben először, és reméljük utoljára rendeztek duplapontos szezonzárót, amely miatt a Hamiltonnal harcoló Nico Rosbergnek még volt matematikai esélye a sikerre. Nem sikerült kihasználnia, így abban az évben Lewis Hamilton másodjára lett világbajnok.

2016-ban szintén Abu Dhabiban zárult az F-1-es szezon: a verseny előtt már csak Rosbergnek  és Lewis Hamiltonnak volt esélye a világbajnoki címre. A futamot ugyan Hamilton nyerte, ám a mögötte célt érő Rosberg lett a világbajnok, így sikerült visszavágnia a britnek.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1.com