Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A 2019-es volt Ausztrália UTOLSÓ NAGYDÍJA?

Tombol a korona cirkusz, cserébe egyre kevesebb száguldást kapunk – Ausztráliában hatványozottan. Az egész „műsor” kirobbanása óta már két idénynyitó versenyt halasztottak el, és ezzel még korántsem biztos, hogy vége…

Vagyis egyre biztosabb, hogy a vége felé közeledik Melbourne szerepvállalása a Formula-1-ben. 2022-ben az utolsó esélyük következik, ha akkor sem „sikerül” megrendezni a futamot, az F1 valószínűleg végképp búcsút int a kontinensnek. Az ausztrál kormány parádéján végignézve erre sajnos minden esély meg is van… Jól tudják ezt a szervezők is, Andrew Westacott szerint valós a veszélye annak, hogy ez bekövetkezik:

„Eddig nagyon türelmesek voltak velünk, de ez üzlet és a bizalom törékeny, könnyedén megrendülhet. Ha jövőre sem tudunk rendezést felmutatni, akkor az F1 más alternatívák után fog nézni, és nem lehet őket hibáztatni ezért. Ez egy most vagy soha lehetőség a számunkra, vissza kell szereznünk a jóhírünket. Mindenki a szezonnyitó nagydíjként emlékszik ránk és beszél rólunk, nem engedhetjük meg, hogy ez a kőkemény munkával épített varázs odavesszen.

Optimistán állunk 2022-höz, de nem merném kijelenteni, hogy nyeregben vagyunk. A hajlandóság és a támogatás viszont biztató, erős párbeszéd zajlik a kormánnyal, így nyugodtak vagyunk, dolgozunk a rendezésen. Megígérhetem, hogy rajtunk semmi nem múlik majd” – zárta mondandóját az Ausztrál Nagydíj főszervezője.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük