FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A britek bemutattak az FIA-nak, és bojkottálják az orosz versenyzőket

A döntés azért is kemény, mert láncreakciót indíthat el, ebben az esetben pedig elképzelhető, hogy Nikita Mazepinnek (ha egyáltalán maradhat) több nagydíjat is ki kell hagynia.

Tegnap este némi elégedettséggel dőlhettünk hátra, hogy lám, végre egy komoly ügy, ahol a mocskos politika nem lesz képes fogást találni az (autó)sport világon. Naiv gondolat volt… Nem sokkal ezelőtt érkezett a hír, hogy a brit motorsport szövetség elnöke, David Richards bejelentette, ők sokkal keményebben szankcionálják a háborúval semmiféle közösséget nem vállaló versenyzőket: „Kötelességünknek érezzük fellépni Ukrajna megszállása ellen, bármilyen rendelkezésre álló eszközzel. Felfüggesztjük az orosz és fehérorosz liszensszel rendelkező versenyzőket, a mi általunk és területünkön szervezett/rendezett versenyeken nem indulhatnak. Minden motorsport szövetséget arra biztatunk, hogy vállaljanak velünk közösséget, kövessék a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlását, ezzel is segítsenek abban, hogy minél előbb befejeződjön ez az értelmetlen háború.

Van olyan szövetség, ahol máris üdvözölték a britek döntését, hiszen a finnek azon nyomban copy paste módon másolták le a szankciókat. De ez csak az egyik vetület, mert nem csupán a rajtengedélyekkel lehet „játszani”, hanem a vízumok kiadásával/bevonásával… Végtelenül szomorú, hogy egy sportlap hasábjain már megint nem a sporttal kell foglalkoznunk.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük