FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A FIA “28-as biciklit” csinálna a Forma-1-es autókból…  

Milyen jól tud jönni a sárvédő, ha az ember a nagymamája biciklijével esőben menne a sarki közértbe! A fenomenális technikai megoldást az FIA is megirigyelte, így hamarosan jöhetnek a SÁRVÁDŐS Formula-1-es autók.

A mezőny sokat panaszkodott, hogy az új padlólemezek hatására esőben megnehezedett a versenyzés, de most itt a felmentősereg. Mondjuk sok köszönet nincs benne, az hétszentség… Az Abu Dhabiban összeülő technikai bizottság ugyanis javaslatokkal állt elő, amelynek keretében szeretnék orvosolni „az extrém esős viszonyok között leromló látási viszonyokat, elősegíteni az állórajtot, valamint azt, hogy ilyenkor kevesebb piros zászlós megszakítás legyen.” – írják közleményükben.

Ennek a részeként egységes karosszéria csomagot kívánnak bevezetni és ki fognak alakítani egy séma kocsitestet, amely minimális nagyságú sárvédőket is tartalmaz. Továbbá tanulmányozni fogják, hogy a megújult padlólemez csatornái mennyi víz elvezetésére képesek, és azon is dolgozni fognak, hogy a szokatlan megoldás ne zavarjon be a kerékcserékbe. Talán a legjobb hír, hogy egyes eszközöket csak extrém csapadék idején lesz kötelező felszerelni, valószínűleg ekkor kerülne fel a sárvédő és a plusz jelzőfények sokasága is.

Értjük a problémát, ami valós, de a klasszikus formaautó fejünkben élő vonalaira ez kissé bizarr fényt vet…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük