FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A HAAS már keresi Mick Schumacher utódját?

A Formula-1 rideg világ, hatványozottan igaz rá a mondás, hogy egyszer fent, máskor lent. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy elhiszik azt, amit a csapatok sajtóosztálya kiad, de bizonyos kérdésekben sokkal érdemesebb a megérzésekre hagyatkozni…

Pontosan ilyen helyzet Mick Schumacher esete, akinek a Haas-os jövője még nem tisztázott, ugyanakkor érdekes fejlemény, hogy a szezon második felében lesz olyan szabadedzés, ahol Antonio Giovanazzi kapja majd meg a német autóját. Ez a gyakorlás ráadásul nem is számít bele abba a két alkalomba, amikor minden istállónak kötelező fiatal versenyzőnek lehetőséget adni. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy Schumacher nem igazán jön ki Günther Steiner csapatfőnökkel. Ennek fényében még érdekesebb a sztori…:

„Nagy örömmel köszöntjük ismét Antonio Giovinazzit a Haasnál, ahol két első szabadedzést teljesíthet velünk. Korábban is nagyon jól kijöttünk Antonióval, élveztük a vele folytatott közös munkát a 2017-ben. A mostani alkalom teljesen más lesz, hiszen ő már egy tapasztalt pilóta, aki három szezont töltött el a legmagasabb osztályban. Remek visszajelzéseket tud majd adni Monzában és Austinban, mi pedig izgatottan várjuk, hogy újra itt legyen velünk a paddockban. A Scuderia Ferrari szerette volna, ha tesztpilótájuk lehetőséget kap, mi természetesen szíves-örömest segítünk ebben.” – nyilatkozta Steiner.

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de szabadedzésekre beugró pilótákat nem gyakran szoktak ilyen hévvel ajnározni. Nem lennénk Mick Schumacher helyében!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük