FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A HÜLYESÉG KORA: „Las Vegas új szintre fogja emelni az F1-et”

Miközben legendás pályák, az F1 és az egyetemes motorsport tradícióit, genomját adó helyszínek küzdenek a megmaradásért, addig maga a sport egyre jobban kezd elmenni a valódi „olcsó” cirkusz irányába.

Ezzel szemben egyre dilettánsabb, droid helyek kerülnek be a versenynaptárba, és napról napra úgy tűnik, a vezetés elfelejti, hogy ez elviekben nem majomparádé, hanem az autóversenyzés csúcsa…

Las Vegastól például azt várják, hogy egy új szintre emelje az F1-es versenyhétvégék megítélését. Ennek fényében készek mindent borítani, pl. vasárnap helyett szombaton lesz a verseny, pénteken a kvalifikáció, csütörtökön pedig az edzések. A teljes program szerdától indul majd, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg majd maguknak, mint ahogy a teljes hétvége is nem „emberi költségvetésre” lesz szabva. A nagydíj egy felsztárosított nyitóceremóniával indul majd, és lehetőleg a Miamiban már látott atomciki giccshalomnál is belterjesebb lesz. Ja, és lesznek koncertek, meg a Las Vegasban megszokott szórakoztatás is…

„Egy nagydíj lebonyolításának a lehetősége a világ szórakoztatási és sportközpontjában (Las Vegas, mint egyetemes sportfőváros, WTF??) biztosítja nekünk, hogy egy lenyűgöző versenyhétvégét hozzunk össze, amelyhez hasonlót még sosem látott a sportág (Monaco, Monza, Spa és Interlagos elbújhat…), mindezt a földkerekség legnagyobb arénájában. Egész Las Vegas már tűkön ül, és várja a jövő évi versenyt, ez jól látszik az előjegyzéseken is, amelyek már most többszörösen túlszárnyalták minden várakozásunkat. Ezenkívül folyamatosan érkeznek a jótékonysági felajánlások, amely lehetővé teszi, hogy egymillió adag ételt oszthassunk szét a helyi közösségnek. A szurkolók nem akarják kihagyni ezt a futamot, a Las Vegas-i Nagydíj kötelező móka lesz a 2023-as naptárukban!” – nyalt segget lelkendezett Stefano Domenicali.

Félreértés ne essék, nem ellenezzük az újat, a frisset. Csupán a tradíciók tudatos lerohasztását látván fogalmazódnak meg bennünk ezek a gondolatok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük