Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Kínai Nagydíj karanténban, ezek a pályák esélyesek a PÓTLÁSÁRA

Folytatódik a COVID bohózat: Kínában 2023-ban sem rendeznek Formula-1-es világbajnoki futamot. Nagyon nem is fog hiányozni, de a versenynaptárt ki kell tölteni helyette valamivel. Két lehetséges helyszínt rebesgetnek…

„A Forma–1 vezetése átgondolja, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a 2023-as versenynaptár feltöltésére, majd hamarosan be is jelenti azokat.” – áll a száraz közleményben. Abban szinte biztosak lehetünk, hogy a vezetés nem engedi el a 24 futamból álló bajnokságot. Több szaklap is találgatásba kezdett (amely „találgatások” sokkal inkább nevezhetők szakmán belülről érkező füleseknek), ők elsősorban a portugáliai Portimaót tartják esélyesnek a beugrásra. A pálya 2020-ban már bizonyított, rendelkezik a megfelelő engedélyekkel és preferenciákkal, tehát valószínűleg gond nélkül pótolná Kínát.

Van azonban egy további jelentkező is, akik nem mások, mint a törökök. Isztambul a visszatérése óta szeretne újból megragadni a Formula-1-es világbajnokságban, ám eddig hiába próbáltak megragadni, nem kaptak szerződést. A bennfentesek szerint valószínűleg Portugália lesz a befutó, mert nem csupán a megfelelő jogosultságokkal, de a rendezéshez szükséges költségvetéssel is bír. Mondjuk a törökökről nehéz elhinni, hogy ők hasonlóképp ne lennének mindennek a birtokában… Majd az idő eldönti, hamarosan választ kapunk a kérdésünkre.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük