Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A nap híre: sanszos a Nürburgring visszatérése, méghozzá már nézőkkel

Ebben a szezonban minden képlékeny, ezért az F1 folyamatosan monitorozza azokat a pályákat, amelyek szóba jöhetnek a bajnokságban. Sokáig Hockenheim is ebbe a körbe tartozott, de végül üzleti szempontok miatt kiszállt onnan.

Ezt mindkét pálya illetékesei megerősítették, ahogy az is hivatalos, hogy az F1 figyelme Hockenheim helyett Nürburgringre terelődött. Vagyis, ha idén lesz Német Nagydíj, azt bizonyosan a Nürburgringen fogják megrendezni.

Az eset előzménye, hogy az eddig esélyesnek tartott Hockenheimring nem lát potenciált a nézők nélküli futamrendezésben, már ami a dolgok anyagi oldalát illeti. Ezután fordult az F1 a Nürburgring felé, amit a pálya üzembentartója sem cáfolt, sőt még valamit hozzá is tett.

Mirko Marktfort már egy hónappal ezelőtt azt boncolgatta, hogy az általuk rendezett eseményeken feltett szándékuk a nézőket visszaengedni a lelátóra, és már dolgoznak az ezzel kapcsolatos terveken. Németországban a koronavírussal kapcsolatos korlátozások tartományonként eltérőek, ez pedig azt vetíti előre, hogy a lehetséges Forma-1-es versenyüket is nézők előtt tervezik.

A Nürburgring szóvivője a felröppent pletykákkal kapcsolatban elmondta, hogy kapcsolatban állnak az F1-el, ugyanakkor még nincs semmi bejelentenivalójuk. Hogy ez a történet több mint spekuláció, az abból is jól levehető, hogy a naptárba fennállása során először bekerülő Mugello is erről egyeztet a helyi vezetőkkel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük