FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A Portugál Nagydíj újonca: „Hamarosan 100%-ot fogok nyújtani!”

Paradoxon, hogy van egy versenyző, akinek két világbajnoki címmel a háta mögött is lehet még újat mutatni. Ő Fernando Alonso, aki már szinte a világ összes pályáján körözött, Portimaóban azonban a mezőny újonca lesz.

Teljesen nem ismeretlen az aszfaltcsík a spanyolnak, hiszen 2009-ben egy alkalommal már tesztelhetett itt, azonban versenytapasztalattal nem rendelkezik az F1-ben másodéves pályáról:

„Hatalmasok a szintkülönbségek, egy nagyon összetett pályáról beszélünk. Tavaly csak a tévén keresztül követtem a nagydíjat, de az akkori hétvége egy teljesen más kávéhát volt, lévén az új aszfalt még nem rendelkezett semmiféle tapadással. Ez mostanra változott, így kíváncsian várom, milyen élmény lesz Portugáliában versenyezni.

Összességében az F1 nem lett nehezebb, mint a korábbi években, az viszont hátrány, hogy míg a többiek már versenyeztek ezen a pályán, nekem a hétvégi lesz az első alkalom. Szeretném hamar ledolgozni ezt a lemaradást, de az autónk teljesítménye egyelőre elmarad attól, ahol tartani szeretnénk. Rettentően sűrű lett a középmezőny, ahol már néhány tized hendikep is komoly szakadékba lökheti az embert, és nem mindegy, hogy hetedik, vagy tizenötödik leszel. Ha valamit elrontunk, azonnal a sor végén találjuk magunkat, ebből kifolyólag nehéz versenyre számítok, de természetesen panaszkodni nem fogok, leszegett fejjel dolgozunk keményen tovább. Az egész szezon erről fog szólni, versenyzünk és igyekszünk ezt eredményesen tenni, közben pedig már nagy erőkkel koncentrálunk 2022-re! Én magam azon dolgozok, hogy végre kiismerjem az autóm határait, hogy hamarosan 100%-ot nyújthassak!” – ígérte meg az érte szorítóknak a veterán ász.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.