FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

A sprintfutamokon vitázik Christian Horner és Günther Steiner

Na, nem a szükségességén, azt minden csapatvezető elismeri. Innentől fogva majdnem 100%, hogy 2021-ben legalább három alkalommal szombaton is versenyt látunk majd. Egyetlen kérdés maradt: a lebonyolítás!

Mint az már ismert, pénteken tartanák a kvalifikációt, ennek eredménye határozná meg a szombati sprintverseny rajtrácsát, sőt, pont is járna érte. Majd az előfutam után jöhetne a főverseny, amely a szombati helyezések szerint rajtolna el. Ebben van nézeteltérése Hornernek és Steinernek.

„Ha ez lesz a menetrend, akkor a legjobb istállók már féltávnál eldöntik a világbajnokságot, annyi pontot fognak szerezni. Ezenkívül ez plusz három versenyt jelentene a már így is nagyon feszes, 23 futamos szezonban…” – fejezte ki rosszallását Steiner a tervezett lebonyolítással kapcsolatban.

A Red Bull Racing csapatfőnöke nem látja ilyen árnyaltan a helyzetet, épp ellenkezőlek, ő támogatja a szombati pontszerzés lehetőségét.

„Nem futamodhatunk meg újból az innováció elől. Ha sosem próbálsz ki valamit, sosem fogod megtudni, hogy mi lesz a hatása. Nem kell félni a kísérletezéstől, hiszen ha nem váltja be az újítás a hozzá fűzött reményeinket, akkor még mindig elvethetjük. A sportágnak fejlődnie kell. A Forma-1 a showbusiness része, így az a feladata, hogy kiszolgálja a nézőket. Nekünk például nagyon tetszett a szezonzáró, hiszen Max Verstappen nyert, de a szurkolók túlnyomó részének valószínűleg egyhangú volt az a futam. Szoros és nyíltsisakos küzdelem kell, ahol a pilóták jelentik a pluszt, erre esély a sprintverseny!” – foglalta össze sokunk érzéseit Horner.

Kíváncsian várjuk, mennyi valósul majd meg belőle.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük