A túlzott terhelés felelős a defektekért, Silverstone változtat a pályán

Nem történt mulasztás, és nem is a felhordott törmelék tehet a Brit Nagydíjon fináléjában látott káoszért, mondta el a vizsgálatuk utáni kommünikéjében a Forma-1 gumiszállítója.

A Pirelli első embere felhívta a figyelmet, hogy a pórul jártak nem tartották magukat a specifikációban javasolt maximális terhelhetőséghez. A szakember arra is rávilágított, hogy a bevett gyakorlatnál hosszabb etapok és az extrém terhelés kettőse felel a sok defektért. Silverstone ennek ellenére reagált, így a hétvégi versenyre némiképpen megváltoztatják a nyomvonalat, egészen pontosan a 13-as kanyar végénél található rázókövet.

„A hosszú gumihasználat miatt történt, amelyről pedig a verseny alakulása tehet. A második safety car fázis mindenkit arra ösztönzött, hogy a tervezett kiállását előrébb hozza, emiatt pedig a pilótáknak extra hosszúságú etapot kellett volna a kerékcserét követően teljesíteni. Szám szerint negyven kört, ami a versenytáv háromnegyede, ráadásul az egyik leginkább gumigyilkos pályán… Arról már nem is beszélek, hogy az idei autók minden eddig látottnál jobban próbára teszik az abroncsainkat, ami nem véletlen, hiszen ezek minden idők legerősebb F1-es gépei.” – zárta mondandóját Mario Isola.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “A túlzott terhelés felelős a defektekért, Silverstone változtat a pályán

  1. SIMON MIKLÓS says:

    ÉN NAGYON MEG LEPŐDTEM!!!!NEM HITTEM A SZEMEMNEK,HOGY HAMÍLTON MIT TETT A PÁLYÁN?!MIRE KÉPES!ÉN EZEK UTÁNIS AZT MONDOM,Ő JELENLEG,AZ ELSŐ SZÁMÚ SZÜLETETT FORMA EGYES LEGJOBBJA!!!AZT MONDTAM MAGAMBA,KB ÖTÖDIK HELY TALÁN MEG LESZ HAMILTONNAK?!!Ő MÉG OKOZNI FOG HATALMAS MEGLEPETÉSEKET!!!A FERRARIRÓL INKÁBB SEMIT NEM ÍROK,MINEK JOBBAN ELMENJEN A KEDVEM!!A MERCIK ÓRIÁSI SZÉGYENBEN HAGYTÁK AZ EGÉSZ MEZŐNYT!!TOVÁBBÁ KÖSZÖNÖM TISZTELT LEVENTE FŐNÖKNEK,AZ ÉRTESÍTÉSEKET!!!TOVÁBBIAKBAN IS SZERETNÉM KÉRNI,TISZTELT LEVENTE FŐNÖKTŐL,MINDEN AMI A FORMA EGYRŐL SZÓL!!!MINDENT KÖSZÖNÖK,A TULAJDONOS LEVENTE FŐNÖKTŐL!!!!MERT NÉLKŰLE SOKMINDEN NEM LENNE,ÉS KÜLÖN KÖSZÖNÖM LEVENTE TULAJDONOSNAK,HOGY HIBÁTLANÚL,ÖSSZE HOZTA A FORMA EGY BIRODALMÁT!!!TISZTELETTEL!!SIMON MIKLÓS!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel