FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Alakul a versenynaptár második fele

Noha nyolc futam lebonyolítása után is érvényes és értékelhető lenne a Formula-1-es világbajnokság, a Liberty Media igyekszik tartani magát a már korábban lefektetett 15 plusz verseny megrendezéséhez.

Az elképzelés szerint a szezon Európán kívüli hányadában is tartanának páros futamokat. Könnyedén előfordulhat, hogy mielőtt a száguldó cirkusz kilép a kontinensről, még Hockenheimben bevállalnak egy duplát. A további menetrend szintén kettőzéssel folytatódhat, de Szocsi és Bahrein, valamint a legelsőként halasztásra ítélt Sanghaj ugrana be ebbe a szerepbe.

Mivel Japán kőkemény beutazási tilalmat rendelt el, így könnyen lehet, hogy a kínai pálya veszi majd át a helyét októberben. Előbbi helyszínek igencsak felértékelődtek annak a fényében, ahogy a járványhelyzet jelenleg áll: Baku és Szingapúr a városi jellege miatt idén már biztosan kiesett, Kanada és az USA pedig még javában küzd a pandémiával.

Chase Carey szerint heteken belül megérkezik az immáron véglegesnek mondható versenynaptár, erős a gyanúnk, hogy a szezonnyitó előtti héten fogják felfedni a nagyközönség előtt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reuters