FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Alonso BÚCSÚJA Vetteltől: „Legenda vagy!”

Ha a jelen Formula-1-es világbajnokságán valaki tudja, hogy mit jelent a visszavonulás, az Fernando Alonso. A spanyol már egyszer elhagyta a ligát, most pedig igazi úriemberhez és a mezőny korelnökéhez illő módon búcsúzott négyszeres világbajnok kollégájától.

Alonso a rajtrácson tett nagyon szép gesztust a pályatársával és egyik legnagyobb ellenfelével szemben, a felvezető kör előtt odalépett Sebastian Vettel autójához, lepacsizott vele, és odasúgott valamit, ami nem hallatszott bele a közvetítésbe. Most kiderült, mit is mondott a spanyol:

„Csak annyit mondtam neki, hogy ne aggódjon a rajt és az első kör miatt, nem fogom támadni. És azt, hogy élvezze ki ezt az utolsó táncot, ezt a futamot. Emlékszem, nekem 2018-ban a felvezető köröm volt a legérzelmesebb, ez az a pillanat, amikor először maradsz magadra, egyedül az autóban, és tudatosul benned, hogy ez az utolsó bemelegítő köröd. Ezért is mondtam neki azt, hogy „Csak élvezd, egy legenda vagy!” – mesélt az emocionális pillanatról Alonso.

Vettel egyik legjobb barátja, az ex F1-es Sky Sport szakértő Timo Glock hívta fel a figyelmet arra, hogy mekkora dolog is az, ha mindez egy Fernando Alonsotól érkezik:

„Ha Fernando Alonso, akiről mindenki tudja, hogy a rajtok és az első körök királya odamegy hozzád és azt mondja, hogy nem fog támadni téged, az nagyon jól mutatja, milyen tisztelettel fordul feléd és a pályafutásod felé. Hihetetlen pillanat volt, nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet.” – elmélkedett Glock.

Szép pillanatok voltak ezek, és bizonyosan nem rossz belépő Alonsónak az Aston Martinhoz…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük