FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

ALONSO: „F1-es futamot Le Mansba!”

Ha valaki a Formula-1-es mezőnyből ismeri Le Manst, az pontosan Fernando Alonso. Sőt, ő azon nagyon kevesek egyike, aki már pályára is vitt itt egy Forma-1-es autót. A spanyol szerint némi átalakítással nyugodtan be lehetne tenni a legendás francia pályát a versenynaptárba.

A kétszeres világbajnokot kifejezetten kellemes emlékek fűzik ehhez a helyszínhez, hiszen több nagy sikert is aratott itt azokban az időkben, mikor az F1-et parkolópályára tette. Most nem is tagadja, hogy szívesen visszatérne…:

„Azt gondolom, remek móka lenne itt F1-es versenyt rendezni. Nem is igényelne ez túl sok munkát, sem felkészülést, hogy itt pályára guruljunk. Emlékszem, amikor de kört futottam itt, előtte nem kellett sokat állítgatni az autónkat, szinte rögtön kész voltam a menetre. Nyilván a hatalmas sebesség miatt itt-ott változtatni kellene bizonyos dolgokon, de legfőképpen ez a pályára vonatkozik. Ez egy nagyon gyors aszfaltcsík, ahol hirtelen szűkül be a tér, azonban az autók alapból tudják azt, ami itt szükséges. Szerintem a pályán kellene minimálisan változtatni, és kész is lenne egy nagydíjra. Forma-1-es futamot Le Mansba, lássuk!” – vélekedett egy esetleges Le Mans-i Nagydíj ötletével kapcsolatban Alonso.

Ti mit szóltok az ideához?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.