Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Andretti Alonsóval és Hertával támadna 2024-től!

Merész tervekkel jelentkezett Mario Andretti, az USA mindezidáig legutolsó Formula-1-es világbajnoka, az IndyCar legendája.

Már minden Formula-1 fanatikus hallott az Andretti Motorsport F1-be lépésének terveiről, ahogy az Alfa Romeo felvásárlásának kudarcáról is. Andretti azonban nem az a fajta, aki könnyen adja magát, és fegyvertelenül megy a csatába. Az Andretti Global nemrégiben új HQ-t nyitott Indianában, az új központot pedig már úgy tervezték, hogy megszületése és elindulása esetén 2024-től az F1-es istállónak is otthont adjon, és képes legyen azt kiszolgálni. Bár a motorsport projektet az ifjabb Andretti vezeti, édesapja aktívan segíti őt ebben a munkában, sőt, már arra is tett javaslatot, mi lenne az F1-ben a legjobb pilóta felállás.

Alapból amerikai pilótával akar felállni az új konstruktőr, aki az AphaTauri, a Sauber, de a Haas felvásárlását sem zárta ki. Mellé pedig egy rutinos öreg rókát keresnének, és nagyon szeretnék Fernando Alonsót magukhoz édesgetni. Bár a spanyolt szerződés köti az új csapatához, de jól tudjuk, ha Alonso valahonnan lépni akar, akkor lépni is fog. Az még kérdés, hogy maga a Formula-1-es szereplés mikorra valósul meg, vagy megvalósul-e egyáltalán, de ha igen, az olyan piaci rést tömne be az USA-ban, amely Fernando Alonsónak is egész biztosan tetszene. Colton Hertáról már nem is beszélve…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reuters

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük