Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Andretti & Cadillac: Már a motorpartner is megvan?

Még csak alig érkeztünk beszámolni a Formula-1-be a közeljövőben belépő új csapat megszületéséről, ma már arra is választ kaptunk, hogy ki lesz az istálló motorpartnere.

Noha a modern F1 nagyon összetett dolog, egy autó szíve-lelke mindig is az őt meghajtó erőforrás lesz és marad. Az FIA már jelezte a szándékot, hogy szívesen bővítené a világbajnokság mezőnyét, erre még a Liberty Medianak, valamint a többi Formula-1-es csapatnak is rá kell bólintania. A háttérben persze már zajlik a munka, úgy hírlik a General Motors kötelékébe tartozó Cadillac már egyeztetett is az Alpinennal, egy közös motorprojekttel kapcsolatban. A GM a turbót és az akkumulátor egységet szállítaná, míg az Alpine felelne a bonyolult hibrid rendszer üzemeltetéséért. Az együttműködés ráadásul nem is az első alkalom lenne a két fél között.

Tehát mindkét esetben maradna a suszter a kaptafánál, ami egy abszolút logikus döntés. Emellett a General Motors az eddigi tapasztalatokat felhasználva a kasztni fejlesztéséből is kivenné a részét. Izgalmasan hangzik, reméljük hamarosan megérkezik a hivatalos megerősítés is.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: IMSA

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük