FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Audi és Porsche – Közelebb a Forma-1-hez, mint hinnénk?

Mint az köztudott, a következő évi szabályváltozások után 2025-től új motorformulát vezetnek be majd  a Formula-1-ben. A részleteket egyelőre még homály fedi, de valószínűleg a fejlettebb hibrid üzemet eltekintve költséghatékonyabb erőforrások születhetnek.

Ennél a bölcsőnél pedig ott lehet az Audi és a Porsche is. A két megagyártót olyannyira érdekli a project, hogy állítólag a hétvégi Osztrák Nagydíjon le is ülnek tárgyalni az F1 vezetőségével. Sajtóinformációk szerint Stefano Domenicali F1 vezérigazgató, Ross Brawn sportfőnök és Jean Todt FIA-elnök mellett a jelenlegi motorokat szállító négy cég vezetője, Ola Kallenius (Daimler), John Elkann (Ferrari), Luca di Meo (Renault), valamint Dietrich Mateschitz ül majd tárgyalóasztalhoz. Az említett urakhoz csatlakozik Markus Duesman és Oliver Blume, az Audi és a Porsche képviseletében.

Azt nem tudni, hogy ők milyen konkrét célzattal csatlakoznak ehhez a díszes társasághoz, de a józan paraszti ész azt mondatja velünk, hogy erőteljesen érdeklődnek a beszállítói szerepvállalással kapcsolatban…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük