FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Azeri Nagydíj: 2019 után visszatért Bakuba a Forma-1

Max Verstappen szabadedzésen aratott győzelmével, és a Scuderia Ferrari erőteljes bemutatkozásával zajlott Bakuban az első gyakorlás. Ebből természetesen még nem érdemes hosszútávú következtetéseket levonni.

Az első néhány percben a Ferrarik uralták a tabellát, Charles Leclerc és Carlos Sainz kibérelte magának az első két helyet. Egy biztonsági autós fázist követően aztán gyorsan átrendeződött a mezőny, és Lewis Hamilton, valamint Max Verstappen révén helyreállt a világrend. A Mercedes és a Red Bull pilótája időben messze voltak egymástól, ezt az általuk használt eltérő keverékek okozták.

Ezután a McLaren kezdte meg tiszavirágéletű királyságát, és Daniel Riccardo vette át a vezetést. Mögötte Lando Norris érkezett meg nagy lendülettel, de a remek körébe belehibázott. Többen is így jártak, sok volt a hiba, ezt pedig kihasználták a konzekvensen teljesítő csapatok. Közülük Max Verstappen teljesítménye a Red Bull Racinggel nem meglepő, azonban a Ferrari két versenyzőjének top 3-as szereplése, a Mercedesek szerény szereplése viszont nagyon is az volt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.