Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Azeri Nagydíj – Elsőre Perez a leggyorsabb

Két hét szünet után Azerbajdzsánban folytatódik a Formula-1-es világbajnokság – látszólag úgy, ahogy Monacóban véget ért.

Sergio Perez sikerével, és Mick Schumacher gyengélkedésével. Utóbbi mentségére szóljon, hogy ezúttal nem vezetői, hanem egy technikai hiba miatt kellett neki kiszállni a játszmából. Hasónlóképpen járt Nicolas Latifi is, ezzel mindkét pilóta értékes edzésperceket vesztett. Azok pedig nagyon kellenek, hiszen a legtöbb istállónál újból felütötte a fejét a pattogós anomália.

Az első gyakorlás után a Red Bull Racing autói tűntek a gyorsabbnak a Scuderia Ferrarival történő összevetésben. Perezék még lágy keverékeken is jobb tempót produkáltak, mint az olasz ellenfél, ugyanakkor a középső szektorban a maranellóiak tűnnek erősebbnek. Ami pedig az eredményeket illeti, Sergio Perez odaért Charles Leclerc elé, Max Verstappen Carlos Sainz társaságában pedig a harmadik-negyedik helyre. Ez persze csak egyetlen edzés volt, de az utcai pályákon előbb megmutatkozik az erősorrend, amely jelenleg Red Bull előnyt és Ferrari üldözőket mutat.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük