FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Azeri Nagydíj, második szabadedzés: Élen a Red Bull és a Ferrari, sehol sincs a Mercedes

A délelőtti első szabadedzésen látott forma délutánra sem változott sokat, alapjaiban most is a Monacóban domináló kettős uralta az etapot.

Összességében annyi eltérést láthattunk, hogy ezúttal nem Max Verstappen, hanem Sergio Perez zárt az élen, és a Scuderia Ferrarinál is helycsere történt, Charles Lecrec helyett Carlos Sainz villantott. És volt még egy újabb hasonlóság, méghozzá az, hogy a Mercedes ismét le volt maradva, mint a borravaló… Bármit kijelenteni még korai lenne, de a csak „altatnak” duma ezzel a teljesítménnyel kapcsolatban már nem állja meg a helyét. Az edzésen több hibát is láthattunk, pl. Charles Leclerc szárnat tört, de egy másik miatt meg is szakították az etapot: Nicolas Latifi tolatott egy félresikerült kanyar után, ám pechjére megállt alatta a Williams.

Eközben a Mercedes is kínlódott, csak ők máshogy: Lewis Hamilton 11. és Valtteri Bottas 16. helyezése minden, csak nem egy megszokott dolog a szabadedzések során. Újabb Red Bull vs Ferrari csata jöhet majd a győzelemért, ergo ennyit számítana az osztrákok Toto Wolff által óvással fenyegetett hajlékony hátsó szárnya?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.