Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BAHREIN: Az utolsó napon is Red Bull SIKER

Az előszezoni tesztelés utolsó felvonását is a Red Bull Racing zárta az élen, a különbség csak annyi, hogy ezúttal Sergio Perez neve került az első helyre.

Pedig délelőtt még Charles Leclerc vezette fel a mezőnyt, de az ő idejét Lewis Hamilton a nap vége felé megjavította. Nem sokáig örülhetett a brit, mert érkezett az idén is rettentően stabilnak tűnő Red Bull és Perez, aki átvette a vezetést, majd később tovább faragta a saját legjobbját is. Az időeredmény azért is beszédes, mert az 1:30.305-ös köre nem csupán a teljes tesztidőszak legjobbja, de üti a 2022-es Bahreini Nagydíj pole pozícióját is.

A referenciakört a mexikói a C4-es keverékeken futotta meg, míg mögötte Hamilton C5-ön, tehát a leglágyabb abroncsokat használva érte el. Az eredmény még akkor is figyelemreméltó, ha tudjuk, hogy a Pirelli jövőheti gumi leosztásában ezek nem lesznek elérhetők. Érdekesség még az Alfa Romeo újabb villanása, ahol ezúttal Valtteri Bottas szerzett előkelő helyezést, a finn pilóta harmadikként zárta az utolsó etapot Charles Leclerc előtt. Konzekvenciákat továbbra is nehéz levonni, ami jól látszik, hogy a Red Bull nem gyengült, a Mercedes és a Scuderia valamit erősödött, ahogy az Aston Martin, és talán az Alpine meg az Alfa Romeo is. Jövő héten minden kiderül…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük