FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bahrein: McLaren az élen, szenvedett a Mercedes és a Ferrari

Elkezdődött az előszezoni teszthétvége, melynek legelső, ma délelőtti felvonása igazán „teszt hű” módon alakult: a délelőtti etap után Daniel Ricciardo állt az éle, míg a nagyoknál több probléma is akadt.

A Mercedesnek csupán tíz kör jutott ezen a délelőttön, Valtteri Bottas az installációs körének megtétele után már csak közvetlenül az ebédszünet vége előtt tudta tovább folytatni a munkát. A csapat nem részletezte a hiba körülményeit, de váltócserét eszközöltek az autón, így valószínűleg a hajtáslánc/erőátviteli egység valamelyik eleme adhatta meg magát.

A másik nagyágyúnak is akadtak gondjai: Charles Leclerc 59 kör megtétele után parkolta le a Ferrariját egy bukótérben, ez utóbbi nem jó ómen, hiszen az olaszok egy motorikusan teljesen áttervezett autóval kezdik meg az idei szezont, és ha valami esetleg félrement, nagyon kevés idejük lesz azt orvosolni.

Eközben a legtöbb kört az Alpa Tauris Pierre Gasly tette meg, meg sem állt 74-ig, de a leggyorsabb ezen a délelőttön nem ő, hanem a minden gond nélkül futó McLaren-es Daniel Ricciardo lett.

Aki élő közvetítésben szeretné követni a tesztnapot, HD minőségű streamet ezen a linken talál!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük