FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bahreinben HOMOKVIHAR keverheti meg a kártyákat?

Az előszezoni tesztnapok igencsak hálás fotóstémát szolgáltattak Bahreinben, hiszen nem mindennapi jelenség, hogy a Forma-1-es autók homokfüggönyt húznak maguk után. Úgy néz ki, erre a hétvégén is lesz esély.

Az időjárás előrejelzések legalábbis erről tanúskodnak: egész hétvégén jelen lesz az erős, de változó intenzitású szél, ezzel pedig benne van a pakliban a homokvihar megjelenésének lehetősége is!

A holnapi első szabadedzésre még semmiféle drámát nem ígérnek a meteorológusok, 30 fok feletti hőmérsékletben pörög majd az etap. A második kör már naplemente után zajlik, ahol csupán egy kisebb szembeszéllel kell megküzdenie a mezőnynek. Nem úgy a versenyhétvége további részében! Szombatra csavar egyet az időjárás, erősebb szél és 40 km/h-s széllökések várhatók, pont az időmérő alatt lesz a legdurcább a helyzet. Ez nem csupán zavaró tényező lehet, de a homokot is elindíthatja a pálya felé, amely plusz megizzasztaná a pilótákat.

Vasárnap jön az „igazi” kihívás, mert a versenyre 50 kilométeres szelet prognosztizálnak, amely már bőven elegendő lehet ahhoz, hogy komolyabb homokvihart okozzon. A Mercedes tart is a körülményektől, Toto Wolff csapatvezető szerint – ha mindez bekövetkezik -, akkor ez a helyszín nem sok jót fog tartogatni Lewis Hamiltonéknak.

Meglátjuk, azonban annyi bizonyos, hogy mindenképp izgalmas kezdés lenne egy homokviharban lenyomott káoszfutam!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.