FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Barcelona, első szabadedzés: Élen a Scuderia Ferrari

Ezúttal személyesen is jelen vagyunk Barcelónában, ahol épp most ért véget a Spanyol Nagydíj első szabadedzése. A csapatok által hozott fejlesztésekkel kapcsolatban még nem lettünk okosabbak, de kíváncsian várjuk az “éles” eredményeket.

Az első etapban két újoncot avathattunk, ugyanis éles hétvégén mutatkozhatott be a Williamsnél a Formula-E bajnok Nyck de Vries, valamint a Red Bull Racingnél Jüri Vips. Míg előző szépen helytállt, és a csapattársát megelőzve a tesztek után itt is bizonyította, hogy helye lenne a Formula-1-ben, addig Vips teljesítménye és öt másodperces lemaradása esetén nem tudjuk, mi volt a terv…

Magán az edzésen nem történt túl sok érdekesség, az ilyen-olyan fejlesztésekkel, átalakításokkal megspékelt autók köröztek, de a jól megszokott felálláson ez nem sokat változtatott. Az élen a Scuderia Ferrari két autója tanyázott le, mögöttük Max Verstappen mozgott bíztatóan, utóbbiak folyamatosan oda-vissza előzgették egymást a táblázat elején. Végül ők hárman zártak a top3-ban, mögöttük Fernando Alonso és George Russell vétette észre magát.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük