Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Barcelona, FP2: Hamilton az élen, Ricciardo és Grosjean a Ferrarik előtt

Túl vagyunk a Spanyol Nagydíj második szabadedzésen is, melynek képe alapján még nem lehet, és nem is érdemes erősorrendet jósolni. Az élmezőnyben a megszokott embereket találjuk, annál nagyobb meglepetés okoz néhány egymástól igencsak el (le…) szakadó csapattárs.

Talán felesleges is komolyabban górcső alá venni a második etap eredményét, annál inkább érdemes foglalkozni néhány meglepő történéssel. Csak a rend kedvéért, ezt a gyakorlást is a Mercedesek uralták, a mögöttük szokásosan leselkedő Max Verstappennel. Ami utánuk nagyon feltűnő, az a Daniel Ricciardo – Romain Grosjean duó, főleg az utóbbi top 5-ös jelenléte a nem mindennapi esemény. Még érdekesebb, hogy ők ketten (az eltérő taktika ellenére is) mekkora különbséggel szakították le a csapattársaikat, nettó fél másodperc feletti a különbség Esteban Ocon és Kevin Magnussen előtt.

Ez a hétvége újfent az abroncsokról és azok életben tartásáról fog szólni, ennek karmester pálcája az időjárás kezében van, ergo szombaton, de leginkább vasárnap is a körülményeken lesz majd a fő hangsúly.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük