FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Belga Nagydíj, első szabadedzés: Valtteri Bottas nyitott az élen

Klasszikus időjárással fogadta a vakációról visszatérő vendégeit Spa Francorchampms, itt-ott nedves, de túlnyomóan száraz és gyorsan száradó aszfalt várta a mezőnyt Belgiumban.

Az edzés intermediate abroncsokkal kezdődött, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy azért ennél jóval kedvezőbbek a feltételek. Kimi Raikkönen és Yuki Tsunoda azért „áldozatul esett” a viszonyoknak, és mindketten pörögtek-forogtak, mint a szélkakas.

Egy darabig Esteban Ocon vezette a gyakorlást, majd megérkeztek a nagyok: Max Verstappen futotta meg az etalont, mögötte Sergio Perez is megérkezett, közben Raikkönen újabb hibával vétette észre magát. Közben a Mercedesek messze az élmezőnyön kívül voltak, de természetesen nem kellett sokat várni arra, hogy valamelyik fekete nyíl az élen kössön ki. Az utolsó 15 percre nagyon rákapcsolt a német istálló, és Valtteri Bottas révén vastagon előzték a Red Bull Racinget és Pierre Gaslyt, Lewis Hamilton pedig csak egy feltartás miatt nem futott olyan utolsó kört, amivel ő nyerte volna az edzést. Az edzés úgy ért véget, ahogy elkezdődött: borongós idővel, lógó láb esővel, meglehet, hogy erre kell készülnünk a hétvégén is.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük