FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Belga Nagydíj, FP2: Max Verstappen az autótörése ellenére is a leggyorsabb

Két piros zászlós megszakítás és egy nagy bejelentés tematizálta a második szabadedzést Stavelotban: nincs új a nap alatt, Sergio Perez szerződését meghosszabbították, a mexikói 2022-ben is a Red Bull Racing versenyzője lesz.

Hasonló körülmények vártak a versenyzőkre, mint a nyitóedzésen, most is többen átmeneti esőgumikon kezdték meg a körözést. Nem feszítette szét a tettvágy a mezőnyt, sokáig csak Lando Norris figyelhettük meg munkában, majd rövidesen slick keverékeken elkezdtek a többiek is beszivárogni. Kisvártatva olyat láthattunk, amit már nagyon régen hiányol a közvélemény a Formula-1-es közvetítésekből: Fernando Alonso kapott sisakkamerát, és vele utazhattunk 1-2 gyorskört, reméljük, nem egyszeri alkalom volt…

Közben az idők is elkezdtek záporozni, lágyakon a Mercedes versenyzői álltak az élre, mögöttük közepes abroncsokon Max Verstappen került nagyon közel. Hamarosan már mindenki slickeken hasított, Verstappen pedig csendben átvette a vezetést, de ezután pokoljárás kezdődött: előbb Esteban Ocon mutatott be ijesztő megforgást, majd Charles Leclerc találta magát a falban. Utóbbi piros zászlót ért, és még csak alig indították újra a gyakorlást, rögtön újból meg is kellett szakítani azt. A második szabadedzés utolsó momentumaként Verstappen csúszott ki, és törte le autójának hátsó kerekét – némi vigasz a hollandnak, hogy a két Mercedest megelőzve így is ő zárt az első helyen.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük