Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bin Sulayem: „A 12-13 csapat is reális lehet az F1-ben”

Nemrégiben robbant a bomba, miszerint az Andretti Cadillac bejelentette a csatlakozási szándékát az F1-hez. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, hallottunk érveket, még több ellenérvet, de most az FIA elnököt hallgatva valami átbillent, méghozzá pozitív irányba.

Míg a Formula-1 mezőnyének nagyobb része lázadozik az Andretti projekt ellen, addig a Nemzetközi Autósport Szövetség első embere üdvözli az érdeklődőket:

„Ha alaposan megvizsgájuk a Formula-1-es világbajnokság működését, lehetséges a 11., sőt a 12. istálló részvétele is. Az Andretti Cadillacről azt gondolom, hogy a General Motors belépése révén segíthet jobbá tenni a száguldó cirkuszt. Különösen, ha a jelentkező egy amerikai csapat! 2023-ban három fordulóval leszünk jelen az USA-ban, így nem látom értelmét az ellenkezésnek. Örömmel kell fogadnunk minden érdeklődést, és nyitni az új felé. Láthattuk, hogy a Haas F1 Team esetében minden rendben ment, őszintén remélem, hogy az Andertti esetében is így lesz. És amennyiben minden jól működik, akkor jöhetnek az újabb csatlakozók.

Összességében semmi okát nem látom, hogy miért ne lehetne akár 13 csapatunk, és kifejezetten úgy gondolom, hogy az olyan népszerű márkákat, mint a Cadillac kitörő örömmel kellene fogadnunk. Együtt kell működnünk a legnagyobbakkal, de oda kell figyelnünk a meglévő partnereinkre is.” – elmélkedett az FIA vezér Mohammed bin Sulayem.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük