FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Binotto és Horner összekülönbözött: Mindkét szakember szerint övék a leggyorsabb autó

Érdekes vita alakult ki a Spanyol Nagydíj után: a futamot sokáig simán vezető Charles Leclerc remek tempót ment, de a műszaki hibája után a szintén sebesen repesztő Max Verstappen ölébe hullott a győzelem.

Christian Horner nem is győzte agyondicsérni a szép lassan összeálló és kikristályosodó technikát:

“Mind a nyers tempót illetőleg, úgy a gumikezelést illetően is sokkal gyorsabbak és stabilabbak voltunk a Ferrarinál. A jövőben csupán egy kis szerencsére lesz szükségünk ahhoz, hogy mi lépjünk elő a bajnokság favoritjává. Ez a vélemény nem csupán tőlem származik, hanem a csapatunk egyértelmű álláspontja is.” – mondta Horner.

Mattia Binotto természetesen hevesen tiltakozott a nyilatkozat hallatán, szerinte egyértelműen a vörös autóban ülő Charles Leclerc mutatta a mezőny legimponálóbb formáját és sebességét:

“Nem is kérdés, hogy egész hétvégén az F1-75 volt a leggyorsabb autó Barcelónában. Pechesek vagyunk, mert amíg Charles a pályán volt, utolérhetetlen versenytempót mutatott. Sürgősen ki kell derítenünk a hiba okát, azt pedig talán mondanom sem kell, hogy abszolút elégedetlenek vagyunk az eredménnyel.” – mondta csalódottan a Scuderia Ferrari vezére.

Nehéz kérdés, de azért feltesszük: Szerintetek kié a jobb konstrukció?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.