FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Binotto: „Nem lesz itt semmiféle Mercedes felzárkózás…”

Míg Toto Wolff a Spanyol Nagydíj után már újfent világbajnoki terveket (álmokat…) szövöget, addig Mattia Binotto kegyetlenül visszarántotta a földre kollégáját.

A Scuderia Ferrari vezére szerint ugyanis semmiféle releváns előrelépés nincs a Mercedesnél, ugyanúgy le vannak maradva, mint eddig:

„Jár nekik az elismerés, mert valóban sikerült közelebb kerülniük a mezőnyhöz, csak nem abban a mértékben, ahogy azt ők szeretnék. Az időmérős tempót illetőleg masszív 7 tized a hátrányuk, ráadásul mindezt egy rövid pályán mérve. A versenyen még erősebb volt a kontraszt, hiszen csak a Red Bull Racinghez viszonyítva fél percre voltak, míg ha Charles Leclerc versenyben maradt volna, hozzá képest lett volna 40 másodperc hátrányuk is. Ez hatalmas differencia, mi is hasonló mértékben voltunk tavaly elmaradva, így tudom, hogy mit beszélek. Nagy igazság, hogy a Formula-1-ben gyorsan változnak a dolgok, de azért nem ennyire. Úgy gondolom, Toto túlzottan optimista, a Mercedesnek nem lesz esélye belefolyni a bajnoki küzdelembe.” – zárta összegzését a Scuderia Ferrari első embere.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük