BOTRÁNY: Őrizetbe vették Jean Alesit és autóversenyző fiát

Az egykori Scuderia Ferrari pilóta testvérét egy robbantás miatt már korábban lekapcsolta a francia rendőrség, Alesi pedig maga sétált be az őrsre, hogy jelezze: Ő is bűnös.

„Hétfő délután letartóztattuk Jean Alesit, aki a gyanú szerint robbanószerrel történt visszaélésben érintett” – állt a közleményben, amelyet a nimesi bíróság ügyésze, Antoine Wolff juttatott el az AFP hírügynökségnek. Alesi 13 esztendőn keresztül volt tagja a száguldó cirkusznak, és pályafutása során egyetlen győzelmet aratott. Az ex Ferraris maga jelentkezett a rendőrségen, miután korábban a testvérét már hűvösre tették. Alesi valószínűleg nem így tervezte a kis kiruccanást, hiszen a vallomása után a helyi rendőrség rögvest bent is fogta.

„Alesi elmondta, hogy ő és a fia segédkezett annak az Olaszországból beszerzett tűzijátéknak az elhelyezésében, amely testvérénél felrobbant, és komoly károkat okozott. A pilóta mindezt viccnek szánta, és maga sem gondolta, hogy az egész ennyire félremegy majd. Én magam nem igazán tudom értékelni az efféle éjszaka elkövetett tréfákat, amelyeknek az alanyát csúnyán megkárosították.” – nyilatkozta az ügyész.

Az még egyelőre tisztázatlan, hogy Jean Alesi fiának, és az esemény idején az autóban tartózkodó harmadik személynek mi volt a szerepe, a rendőrség tovább vizsgálódik.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel