FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Brazil Nagydíj FP1: Hamilton volt a leggyorsabb, de öt rajthely büntetés várja!

Azzal a cseppet sem meglepő, ám annál nagyobb fajsúlyú hírrel indult meg az interlagosi versenyhétvége, hogy Lewis Hamilton autójában motort kellett cserélni. Mint azt tegnap este már megírtuk, a nem kívánt beavatkozást öt rajthelye bánja a Mercedes pilótának.

Maga a szabadedzés nem tartogatott sok izgalmat, tulajdonképpen az első pillanatoktól az utolsóig Red Bull előnyt láthattunk a pályán, kivéve az utolsó tíz percben, amikor Hamilton a nap leggyorsabb körével átvette a vezetést, és megnyerte az etapot. A gyakorlás igazi különlegességét az adta, hogy ezen a hétvégén ismét beköszön a sprintformátum, amely még sok kavarodást okozhat. Hamilton büntetésével kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy az öt rajthelyet nem a ma esti időmérő végeredményéhez adják majd hozzá, hanem a holnapi sprintversenyen elért helyezéshez.

Leginkább az időjárás előrejelzésre hagyatkozhattunk, ha meglepetésre vágytunk ezalatt az egy óra alatt, hiszen az esti kvalifikációra esőt mondtak a jósok. Már az első félóra után néhány cseppet jeleztek a versenyzők, de ez az edzés megúszta szárazon. A továbbiakra hamarosan fény derül, FONTOS INFORMÁCIÓ, hogy a kvalifikációt ezúttal a Duna World fogja közvetíteni, 20 h-tól!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük