Bréking: 2028-tól motorszállítóként érkezik a General Motors!

Tulajdonképpen most már hivatalosan is a Formula-1 részévé vált a Caddilac révén a General Motors konszern, hiszen megejtették a regisztrációjukat az FIA-nál a sorozat motorgyártói közé.

Ezzel az érkezésük pontos időpontja is ismert, ez pedig a 2028-as szezonban fog megtörténni.  Mivel a sportág sajnos egyre inkább amerikanizálódik, talán mondani sem kell, hogy mekkora reklámérték rejlik ebben a GM-nek. Az Andretti Caddilac partnereként már egészen korán, 2025-től közvetlen rálátásuk lehet a Forma-1-ben zajló munkára, ebben az időszakban az Alpine szállítaná a motorokat az Andrettinek. Ám a GM-nél addig sem ülnek a babérokon, olyannyira nem, hogy a cégnél elárulták, már el is indult a technológia prototípusának fejlesztése, sőt, a tesztelése is.

„Igazán lekötelez bennünket, hogy az Andretti Cadillac Forma-1-es csapata a General Motors hajtásláncát fogja használni. Komoly mérnöki tapasztalattal és motorsportos múlttal rendelkezünk, őszintén bízom abban, hogy sikeres erőforrást fejlesztésére leszünk képesek, és velük az Andretti Caddilac egy valódi gyári F1-es csapattá válik majd. Izgatott vagyok, mert a legjobbak ellen, a legmagasabb szinten, méltósággal és szenvedéllyel fogunk megküzdeni, és bízunk benne, hogy tovább tudjuk emelni a sportág ázsióját.”

A GM nem csupán versenyképes szeretne lenni a Formula-1-ben, de szeretné hozzátenni a magáét az innovatív folyamatok területén is: Legyen szó fenntartható üzemanyagokról, korszerűbb hibridekről, vagy akár egyes területek villanyosításáról, minden területen újat mutatnának.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel