FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: A Red Bull csalással vádolja a Mercedest

Még csak alig száradt meg a tinta az FIA által, a pattogással kapcsolatosan Montreálban kiadott technikai direktíváin, a Mercedes azon nyomban egy olyan alkatrészt rakott fel az autójára, ami elviekben megoldotta a problémát.

A Red Bull Racing szerint csakis akkor képes valaki egy helyzetet ilyen gyorsan lereagálni, ha egy belső ember szivárogtat neki… Az osztrák istálló szerint pontosan ez történt, az FIA emberei „súgtak” a Mercedesnek. Az új eljárás lehetővé teszi, hogy a mezőnyben legjobban szenvedők egy extra merevítőt használjanak, amit ha felszerelnek a kasztni és a padlólemez közé, akkor elviekben csökkenthető, vagy konstrukciótól függően akár meg is szüntethető vele a pattogás.

Nos, ahogy ezt írásba adták, következő nap már fent is volt a Mercedesen a nevezett alkatrész, ami igencsak komoly meglepetést okozott, és vitákat generált a paddockban. A Kanadai Nagydíjon még csupán célozgatott a Red Bull, de mára Helmut Marko egyértelműen ki is jelentette, hogy ez csak akkor lehetséges, ha a Mercedesnél már korábban tudták, mire készül az FIA. Ez pedig egyértelműen csak úgy működhet, ha valaki informálta a Mercedest a készülő változásokról. Lássuk be, ezúttal igaza van Dr. Markónak, és a történtek elég súlyos etikai kérdéseket vetnek fel a sportág tisztaságával kapcsolatban. Kíváncsian várjuk, hogy az ügynek mi lesz a folytatása…

Egy biztos, a Nemzetközi Autósport Szövetség a Brit Nagydíjtól fogva mérni fogja az autók pattogásának mértékét, és aki nincs a dokumentált határérték alatt, azt akár ki is zárhatják.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük