Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Fernando Alonso munkához látott a Renaultnál

A franciákkal két vb címig jutó pilóta ma megkezdte a felkészülést 2021-re, méghozzá egy gyárlátogatással. Alonso az Indy 500 leintése óta teljesen szabad, így most már kizárólag csak az F1-es projekttel foglalkozhat, ennek nyitányaként tért be a Renault Enstoneban található bázisára.

A program a visszarázódás és az ismerkedés volt, ami közös múltat ismerve nagyon egyszerűen ment…:

„Elképesztő emóciókat hozott ki belőlem ez a nap, és a visszatérés a gyárba. Olyan volt, mint 2002-ben, amikor huszonegy évesen először jártam itt. Minden egyes négyzetméterét ismerem ennek a helynek, az összes folyosóról tudom, hogy hová vezet, minden ajtó mögött tudom, ki vár rám. Végre elkezdtük!” – nyilatkozott érzelmesen a spanyol.

Habár Alonso eleinte úgy vélekedett, hogy a 2021 bizonyos értelemben tesztév lesz a számára, látva az elmúlt hétvégék remek szereplését, sokkal bizakodóbb. A spanyol most úgy gondolja, hogy már jövőre, még a 2022-es szabályváltozások előtt is lehet keresnivalójuk. Ennek érdekében mindent szeretne megtenni, hogy minél jobb állapotban várja a következő szezont. A csapat egyeztet az FIA-val, hogy Alonso már idén tesztelhessen az istállóval, méghozzá a szezon utáni Abu Dhabi-ban fiatal pilótáknak szervezett gyakorláson. Ehhez külön engedélyre lesz szükség, de így jó eséllyel már 2020-ban a pályán is megkezdődhet a közös munka.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük