FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Három sprintfutam jön, több pontot fognak osztani

Mégsem kell búcsút intenünk a sprintformátumnak, hiszen sorrendben Imola, a Red Bull Ring és Interlagos kapott lehetőséget, hogy tovább vigye a tavaly megkezdett mintát.

A mai napon Londonban ülésezett a Forma-1 bizottság, ahol először volt jelen az FIA új elnöke, Mohammed ben Sulayem. Itt döntés született a sprintekkel kapcsolatban, a helyszíneket illetően, valamint arról, hogy újfajta pontozás is jön. Az Emilia Romagna Nagydíj, az Osztrák Nagydíj, és a Brazil Nagydíj tarthat sprintfutamot, méghozzá olyan formában, hogy ezentúl nem csupán az első három, hanem az első nyolc helyezett kap majd pontokat. Az első nyolcat, a nyolcadik pedig egyet – értelemszerű helyezés/mínusz egy egység csökkenéssel. Ezenkívül névváltoztatás is történt, amely szerint ezentúl már nem sprintfutamnak, vagy éppen sprintkvalifikációnak fogják majd hívni az újítást, hanem szimplán és egyszerűen csak sprintnek.

Ezzel a döntéssel jó kompromisszumot talált az FIA, hiszen így a top istállók kérésének eleget téve nem emelkedett meg a sprintek száma, viszont a több megszerezhető ponttal a korábbiakhoz viszonyítva a kiscsapatok is nagyobb esélyt kapnak.

Nektek hogy tetszik az új rendszer?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük