FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Így fest minden idők LEGHOSSZABB F1-es szezonja!

A Motorsport Világtanács elfogadta a 24 futamból álló 2023-as szezont, amely új helyszínekkel, rekordmennyiségű futammal már március elején elindul.

A menetrend a megszokottakhoz hasonlóan Bahreinben kezdődik és Abu Dhabiban ér véget, de már március 5-én elindul, hogy november 26-ig 24 különböző helyszínen végighaknizva hirdessen világbajnokot.

Az alábbi naptárban új résztvevő a Las Vegas-i Nagydíj, amely a 2023-as versenyévad utolsó előtti futamaként, szombati nagydíjjal jelentkezik be az F1 vérkeringésébe. Három évnyi Covid cirkusz után száguldó cirkusz is lesz Kínában, azaz visszatér a Kínai Nagydíj, méghozzá a megszokott tavaszi időpontjában. Egy év pihentetés után ismét jön a „csodálatos” Qatari Nagydíj, kiesik viszont Paul Ricard… Ami a hazai szurkolókat minden évben a leginkább foglalkoztatja, az a Magyar Nagydíj, melynek időpontja megváltozik, a szokásosnál egy héttel előbbre kerül, és csak Spa Francorchamps után megy a mezőny nyári szünetre. A naptár megálmodói még arra is odafigyeltek, hogy ne essen a világ legnagyobb autóversenyének, a Le Mans-i 24h-s futamnak az idejére F1-es nagydíj.

Tehát immáron biztos, hogy 2023-ban rekorder szezon következik, három USA-ban rendezett droid futammal, hogy mindez mennyire lesz jó a versenyzőknek és a szurkolóknak, nos, azon lehet vitatkozni…  

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük