Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Itt az európai nagydíjak hivatalos időpontja!

A sok keserű várakozás és versenyhalasztás / törlés után néhány órával ezelőtt a Formula-1 bejelentette a kontinensen rendezett futamok versenynaptárát. Kapcsoljátok be az öveket, a visszaszámlálás indul, hamarosan érkeznek a versenyek, méghozzá egymás hegyén-hátán.

A szezon a várakozásoknak megfelelően a Red Bull Ringen, egy dupla versenyhétvégével rajtol el, majd ezután rögtön a Hungaroring és a Magyar Nagydíj következik, amelyet már biztosan július 19-én tartanak meg. Az augusztust a sokat vitatott Silverstone-ban kezdi meg a száguldó cirkusz, ahol szintén duplázni fog a mezőny, majd jön a Spanyol Nagydíj. Innentől a járvány előtti naptárt követve már nincs változás, lévén a Belga és az Olasz Nagydíjra is az eredetileg kiírt időpontban kerül sor.

Az F1 által kiadott közlemény azt is részletezi, hogy milyen neveken futnak majd az egyes jubiláló versenyek: a duplázó Ausztria előbb az Osztrák, majd a Stájer Nagydíjjal indítja újra a világ autósport körforgását.

A buliból Silverstone sem marad ki, az augusztus 9-én bonyolódó versenyük a 70. évforduló Nagydíj elnevezéssel hódit és emlékezik meg arról, hogy 1950-ben tőlük indult útnak a Forma-1. A további menetrendről is hamarosan érkezhetnek információk, amint ez megtörténik, természetes megírjuk Nektek!

F1 versenynaptár, európai felvonás:

Július 5:Osztrák Nagydíj, Red Bull Ring
Július 12:Stájer Nagydíj, Red Bull Ring
Július 19:Magyar Nagydíj, Hungaroring
Augusztus 2:Brit Nagydíj, Silverstone
Augusztus 9:70. évforduló Nagydíj, Silverstone
Augusztus 16:Spanyol Nagydíj, Barcelona
Augusztus 30:Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Szeptember 6:Olasz Nagydíj, Monza

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: FormulaSpy