FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Kanada KUKA, Isztambul kerül a helyére!

Már egy ideje tornyosultak a sötét felhők a montreáli verseny felett, és most meg is érkezett a vihar. A kanadai kormány intézkedései, és a promóter zsugorisága miatt a verseny ismét elmarad. Jó hír, hogy helyette Törökországba látogat a mezőny!

A cirkusz tovább folytatódik, csak éppen nem a pályán zajlik, és finoman szólva nem is túl szórakoztató… Már maga az ország által elrendelt 14 napos karantén vállalhatatlan a résztvevőknek, ehhez jönnek még a pénzügyi viták. Ezek vezettek oda, hogy ma hivatalosan bejelentették, idén is megy a kukába a Kanadai Nagydíj. Némi gyógyír a kanadai szurkolóknak, hogy az a két esztendőt, amit elnsinkófáltak, azt legalább hozzáadják a rendezési joghoz, így 2031-ig lesz  lehet verseny Montreálban.

Már egy ideje azt is lehetett kapizsgálni, hogy Törökország és Isztambul veheti át a kieső helyet, és rendezhet versenyt június 11-13 között. A lépés logisztikailag is előnyösebb, mert a Forma-1 résztvevőinek nem kell átutazni a fél világot az előző verseny után, amely az Azeri Nagydíj lesz. Ezzel tehát folytatódik a Török Nagydíj visszatérésének sikersztorija, hiszen a Lewis Hamilton hetedik világbajnoki címét eldöntő verseny ismét helyet kap a versenynaptárban.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.