BRÉKING: Mentősnek állt a Pirelli vezére

Mindenki ott segít, ahol tud – az összefogás eddig is jellemző volt az F1-re, ám Mario Isola jócskán emelte a tétet. A száguldó cirkusz gumifőnöke önkéntesként beállt mentőt vezetni!

Az észak olaszországi Lombardiában nehezen birkóznak meg a koronavírus járvány okozta kihívással, de a taljánok egyik legismertebb F1-es szakembere jó példával tartja a lelket honfitársaiban:

„A motorsportélet jelenleg szünetel, de mi a Pirellinél mindannyian keményen dolgozunk. Én a mentőautók volánja mögött önkéntesként igyekszem segíteni a hazámnak. Minden szabadidőmet erre áldozom, mert a kollégák kapacitásai végesek. Attól, hogy járvány tombol, még más megbetegedések is okoznak problémát, az ember pedig kevés, ezen próbálok a magam módján enyhíteni.

Nem csak fizikailag, érzelmileg is nagyon nehéz ez a munka: a bevett gyakorlattól eltérve most nem lehet szállítani hozzátartozókat, senki sem kísérheti el a betegeket. A kontaktok kerülése miatt csak a mentőszemélyzet támogathatja az elesetteket. Sok egészségügyi dolgozóval beszélgettem, mindenki azt mondja, hogy ez a tevékenység mindig stresszes, máskor is különlegesen nehéz, de most a legnagyobb a pszichikai terhelés.” – mondta el a Pirelli nagy embere, akinek már régi hobbyja a mentőautó vezetés.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel