FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Mentősnek állt a Pirelli vezére

Mindenki ott segít, ahol tud – az összefogás eddig is jellemző volt az F1-re, ám Mario Isola jócskán emelte a tétet. A száguldó cirkusz gumifőnöke önkéntesként beállt mentőt vezetni!

Az észak olaszországi Lombardiában nehezen birkóznak meg a koronavírus járvány okozta kihívással, de a taljánok egyik legismertebb F1-es szakembere jó példával tartja a lelket honfitársaiban:

„A motorsportélet jelenleg szünetel, de mi a Pirellinél mindannyian keményen dolgozunk. Én a mentőautók volánja mögött önkéntesként igyekszem segíteni a hazámnak. Minden szabadidőmet erre áldozom, mert a kollégák kapacitásai végesek. Attól, hogy járvány tombol, még más megbetegedések is okoznak problémát, az ember pedig kevés, ezen próbálok a magam módján enyhíteni.

Nem csak fizikailag, érzelmileg is nagyon nehéz ez a munka: a bevett gyakorlattól eltérve most nem lehet szállítani hozzátartozókat, senki sem kísérheti el a betegeket. A kontaktok kerülése miatt csak a mentőszemélyzet támogathatja az elesetteket. Sok egészségügyi dolgozóval beszélgettem, mindenki azt mondja, hogy ez a tevékenység mindig stresszes, máskor is különlegesen nehéz, de most a legnagyobb a pszichikai terhelés.” – mondta el a Pirelli nagy embere, akinek már régi hobbyja a mentőautó vezetés.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images