FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Olaszország egymás után három futamot is rendezhet?

Az ügyben állítólag már hónapok óta előrehaladott tárgyalások folynak, amelynek hatására egy történelmi hármas valósulhat meg.

Már eleve gyanús volt az, ahogy a Forma-1-es besorolású – ám futamot még sosem rendező – Mugello lemondta a MotoGP rendezést, most pedig az imolai pálya hallatott magáról. Úgy hírlik, hogy a földrajzi közelség miatt könnyedén valósággá válhat egy Monza, Mugello, Imola hármas fogat.

Mivel a koronavírus járvány leginkább az eddig jól megszokott biztonságos utazást sújtotta, így kézenfekvő lenne, hogy a szeptember 6-án lezajló monzai futam után a száguldó cirkusz mezőnye az országon belül maradjon.

Ezt a minap nyilatkozó imolai elnök is megerősítette: Uberto Selvatico Estense szerint idén Olaszországban pontosan ez fog történni, így a Ferrari is „becsületes jubileumot” ülhetne:

„Imola már eddig is kivette a maga részét a Formula-1 történelméből. Erre büszkék vagyunk, és sosem feledjük, most viszont a jövővel kell foglalkoznunk. A jelen gazdasági helyzetben és a földrajzi előnyeinket kihasználva a legfőbb célunk az, hogy visszacsábítsuk az F1-et. Szeretnénk egy nemzeti triplát, melyben Monza és Mugello mellett mi is részt vennénk.

Már április óta ezen dolgozunk, szoros kapcsolatban az F1-el és a helyi szervekkel. Reméljük, minden támogatást megkapunk, és létrejöhet ez az álom.” – mondta el a legendás aszfaltcsík vezére.

Ti örülnétek neki, ha Tricolore ilyen súllyal lenne jelen a 2020-as szezonban?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük