FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

BRÉKING: Temetés miatt változnak az Emilia Romagna Nagydíj közvetítésének időpontjai

Fülöp herceg sajnálatos elhalálozása miatt az F1 vezetősége kényszerű döntést hozott: a többi nagy sportligához hasonlóan ők is tiszteletben tartják a szertartást, és változtatnak a versenyhétvége három napjának kezdési időpontjain.

A történtek alaposan felborítják az olasz verseny menetrendjét, mivel Fülöp herceg temetése szombaton 16 órakor kezdődik, az imolai kvalifikáció pedig eredetileg 15 órakor indult volna. Mivel sokan szeretnének a televízió képernyői előtt elbúcsúzni a megboldogulttól, ezért a kvalifikációt egy órával előbbre hozták, hogy az időben, még a szertartás kezdete előtt véget érjen.

Nagyobb probléma, hogy az F1 kötelező időintervallum távolságokkal dolgozik, így ha az egyik etap előreláthatóan és tervezetten csúszik, akkor az összes többit hozzá kell igazítani. Így az első, a második, és a harmadik szabadedzést is az eredeti időponthoz képest korábban rendezik. Erre azért is van szükség, mert a Formula-1-es világbajnokság echte brit központú, hét istálló is Nagy Britanniában rendezkedett be, ahogy a motorsport világ egyik legnagyobb bölcsőjének is a szigetország számít. A szombati időmérő edzés egyperces gyászszünettel kezdődik, a Forma-1 így búcsúzik a 99 éves korában elhunyt Fülöp hercegtől.

Az Emila Romagna Nagydíj frissített menetrendje:

Péntek:

1. szabadedzés: 11:00-12:00

2. szabadedzés: 14:30-15:30

Szombat:

3. szabadedzés: 11:00-12:00

Kvalifikáció: 14:00-15:00

Vasárnap:

Emila Romagna Nagydíj: 15:00

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük