Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

CADILLAC az F1-ben? NANÁ!!

Még szinte ki sem hűlt Mohamed bin Sulayem szája attól a „nem hivatalos” bejelentéstől célzástól, hogy az FIA és a Liberty Media mostantól VÁRJA az új belépők jelentkezését, Andrettiék rá is rúgták az ajtót a világra…

Méghozzá azzal, hogy a Forma-1 környékén teljesen ismeretlen résztvevővel, a General Motors által tulajdonolt Cadillacel együtt adtak ki hivatalos közleményt: JÖNNEK! Mielőtt mindenki hangosan felnyögne, a Cadillac nem a nyeretlen kategóriába tartozik, és évek óta komoly ambíciókkal és eredményekkel szerepelnek az endurance versenyzés világában.

„Már többször is komoly jelét adtuk annak, hogy az Andretti Global elszánt, és hogy be akar lépni a Formula-1-be. Most eljött a mi időnk, amit szeretnék megköszönni az FIA-nak, mert az ő érdeklődésük nélkül mindennek nem foghatnánk neki. Nagyon nagyra értékeljük az elnök Ezért szeretném megköszönni az FIA-nak a közelmúltban tanúsított érdeklődését. Nagyra értékelem az elnök ambícióit és a nyitást az irányunkba, amelynek köszönhetően most bejelenthetem: Az Andretti Global és a General Motors egy közös szándéknyilatkozattal hivatalosan is nekilátott a Formula-1-es szerepvállalásnak.

Külön büszkévé tesz, hogy egy másik nagy amerikai vállalattal partnerségben tehetjük ezt meg. Mindketten komoly múlttal rendelkezünk a versenyzés világából, és határozottan azt gondolom, hogy együtt még sokat adhatunk a Forma-1-nek. Köszönet a Cadillacnek ezért a fantasztikus lehetőségért, azt hiszem, nagyszerű párost fogunk velük alkotni.” – nyilatkozta felvillanyozva Michael Andretti.

A belépés időpontja egyelőre még nem tisztázott, csak a szándék lett „kőbe vésve”. Ti mit szóltok a Cadillac terveihez?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük