FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Carlos Sainz: „Sokkal több a TUDATOS ütközés, mint hinnétek…”

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Brazil Nagydíjon látott Max Vertsappen vs Sergio Perez csörte sokkal többről szól, mint amire először gondoltunk. Ezt támasztja alá Carlos Sainz okfejtése is.

A történet mindenki számára ismert: Verstappen nem engedte át a helyét a VB második helyéért harcoló Pereznek, elmondása szerint egy régi sérelem áll a háttérben. Ez pedig nem más, mint Perez Monacói Nagydíjon bemutatott ütközése, ami a pletykák szerint koránt sem volt véletlen:

„Perez esetét nem kommentálnám, de azt hiszem mindenki számára egyértelmű, hogy muszáj lenne szabályozni az olyan eseteket, amikor valaki hasonló helyzetben sárga vagy piros zászlós fázist okoz. Nem számít, hogy ez szándékos volt, vagy csak véletlen történt, legyen szankcionálva. Ha ez nem történik meg, azzal nyitva hagynak egy kiskaput, és nehéz helyzetbe hozzák a Q3-ba jutott másik kilenc pilótát. Valamint fontos lenne, hogy megelőzzük az ilyen taktikát és játszmázást, mert ha ez opció lehet, akkor lesz olyan, aki élni fog vele. Én magam az elmúlt évben sok ilyet láttam, jóval többet annál, mint ami feltűnt a szurkolóknak és a médiának… Nem mondanám, hogy ez rendszeres dolog, de pont elégszer előfordult már ahhoz, hogy kitaláljanak rá szabályozást.”

Carlos Sainz valószínűleg jól tudja mit beszél, Monacóban páholyból nézte végig Sergio Perez esetét…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük