FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Christian HORNER: “A következő tíz év az F1 ARANYKORA lesz”

A Red Bull Racing csapatfőnöke szerint olyan versenyzői anyag állt össze a mezőnyben, amelynél erősebb talán még sosem gyarapította a száguldó cirkuszt.

Christian Horner izgatott a jövőt illetően, és úgy látja, a fiataloknak köszönhetően talán még soha akkora potenciál nem volt a sportágban, mint jelenleg. Azért, mint minden cigány, kicsit ő is a saját lovát dicséri, de egy ilyen szezon után ez alighanem érthető is…

„Szerintem a Formula-1 remek egészségnek örvend, és ez amiatt történik, mert nagyon jó az utánpótlásunk. Sok izgalmas fiatal, tehetséges és szerethető karakter van a sportban jelenleg. Elég csak Charles Leclercre, George Russellre, Lando Norrisra, vagy akár Carlos Sainzra gondolni. Ők azok, akik az elkövetkezendő tíz esztendő történelmét írják majd, természetesen Max Verstappennel együtt.

Max még csak 24 éves, de a nagy bajnok Lewis Hamilton mellett hamarosan ezzel az egész feltörekvő generációval is meg kell majd küzdenie. Kicsit olyan helyzetben van, mint Fernando Alonso, aki bekerült az F1-be, majd képes volt megszakítani Michael Schumacher szenzációs dominanciáját. Úgy gondolom, hogy új idők következnek, új sztárok születnek meg, és ez nagyon hasznos a sportág egészére nézve, valamint a nézőknek, rajongóknak is izgalmat és örömöt jelent!” – nyilatkozta Horner, és nem hisszük, hogy nagyon mellé lőtt volna.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük