FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Csöbörből VÖDÖRBE: Az FIA már figyeli a Mercedest az első szárnyai miatt?

Nemrégen még vehemensen támadott a német istálló, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy hátrálnia kell azokkal a bizonyos agarakkal. A Red Bullnál legalábbis erre számítanak!

Az ügy előzménye talán már minden Forma-1 szimpatizáns előtt ismert: a Spanyol Nagydíj után Lewis Hamilton sérelmezte, hogy a Red Bull autójának hátsó szárnyai szerinte extra hajlékonyak. A Nemzetközi Autósport Szövetség egyből ráugrott a témára, és az osztrákok hiába jártak el a szezon előtti vizsgálatokkor szabályszerűen, szigorított kontrollokon kell megfelelniük a szóban forgó elemmel. Az elmúlt heteket tematizáló botrány már épp kezdett elülni, mikor megjelent Helmut Marko, és ledobott egy bombát. A Red Bull Racing tanácsadója szerint Toto Wolffék felköthetik a gatyát, hiszen az FIA immáron őket vette célkeresztbe:

„Kijelenthetjük, hogy az FIA már figyeli őket, rajta vannak a témán. Ők is látták azt, amit mi, van róla temérdek felvétel, szóval én arra számítok, hogy ugyanolyan szigorítás jöhet, mint a hátsó szárnyak esetében. Megvárjuk, mit mondanak ők, de eléggé nyilvánvaló, hogy mi a helyzet…” – nyilatkozta Herr Marko a német Sky-nak. Való igaz, a gyanú él, túl sokat és túl gyakran láttuk mostanában azokat a fekete frontszárnyakat „padlót fogni”…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.