FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Domenicali FEJLÖVÉSE az F1-nek: Fordított rajtrács, pontosztás a szabadedzésen

Stefano Domenicali sosem ment a szomszédba a radikális változtatásokért, de a mostani, grandiózus tervek minden korábbit felülírnak.

Noha a legtöbbeknek egyáltalán nem tetszik pl. a fordított rajtrács ötlete, Domenicalit mindez nem hatja meg. A sportág DNS-ébe történő beavatkozástól a szakma, a versenyzők, és a szurkolók is ki vannak bukva, a vezér nem engedi el ezt a dolgot:

„Egyértelműen ki kellene próbálni. Ha egy új dolog kerül a látómezőnkbe, akkor legtöbben kifogásokat kezdünk keresni, miért is nem akarjuk azt az életünkbe. Ez az élet rendje, ugyanakkor sosem szabad megállni, nyitni kell az újdonságok és az új ötletek felé. Az elmúlt években számos alkalommal változott a kvalifikáció folyamata is, ettől lett ilyen kiforrott, ahogyan a mostani formájában ismerjük. Ez egy olyan váltás lehetne, ami elképesztően megdobná a sportág iránti érdeklődést, és az azt körülvevő showt. De tovább megyek: én az edzések rendjét is átalakítanám, pontot osztanék rajtuk, hogy nagyobb legyen a tét. Nem tudjuk még megmondani, hogy valóban ezt szeretnénk-e tenni a Forma-1-el, de az idea elgondolkodtató.” – nyilatkozta Domenicali.

Ti mit gondoltok az üggyel kapcsolatban?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.