Ecclestone: Hamilton és Vettel duója remekül működne!

A 2020-as szezon nem csupán a minden eddiginél nehezebb elindulása miatt kerül majd vastag betűvel szedve a történelemkönyvekbe. Jóllehet, hogy a sportág egyik legbizarrabbnak ígérkező átigazolási hulláma is dobni fog rajta egy keveset.

Ezért Sebastian Vettel tehet a legtöbbet, aki ugyan az év végén távozni kényszerül a Scuderia Ferraritól, ám a helyzet úgy fest, hogy van esélye „feljebb bukni”. A kérdés csak az, hogy a rivalizálást nagy általánosságban rosszul kezelő német mire menne egy esetleges Mercedes üléssel. Ha a pletykák valósággá válnak, akkor Lewis Hamiltonnal kell szembenéznie, ami semmilyen szempontból sem tűnik egyszerű feladatnak…

Vettel jó barátja, az ex F1 tulaj Bernie Ecclestone ugyanakkor nem félti a kihívástól a cimboráját:

„Ahogy nagyon sokan, így én is szeretném megnézni, hogy mire menne a Mercedesnél a hatszoros világbajnok és a hetedikre hajtó Lewis Hamilton ellen. Ebből profitálna az F1, a nézők, és mindenki más is. Lehet találgatni, de úgy gondolom, nagyon jól kijönnének egymással. A Formula-1 két hatalmas alakjáról beszélünk, istenadta tehetséggel rendelkeznek, szerintem nagyszerű páros lenne az övék. Nem hinném, hogy Lewis féltené a helyét tőle, Seb pedig mindig is szeretett volna egyenlő technikai feltételek mellett megmérkőzni vele.” – mondta el egy tévéinterjúban az álláspontját az egykori F1 vezér.

Ecclestone azt is hozzáfűzte, hogy noha ugyan Hamilton már hat bajnoki címet lapátolt össze, jóval könnyebb dolga volt, mint a csapattárs pozíciójára pályázó Vettelnek:

 „Lewis is, de a még a rekorder Michael Schumacher is egyszerűbb helyzetben volt a csapaton belül. Emlékszem, egyszer rákérdeztem nála, hogy ki a főnök a Scuderiánál – erre azt válaszolta, hogy ő. Azért lehettek ennyire sikeresek, mert volt egy igazi vezér a csapatban. Aki most irányít, ő egy remek mérnök (Mattia Binotto), aki húsz esztendeje hű a vörösökhöz, de nem igazi vezető.” – elmélkedett Bernie Ecclestone.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel